Översvämningar i trädgården

Hur förhindrar jag översvämningar i min trädgård eller på min terrass?

När hösten närmar sig kommer de torra sommardagarna snart att bytas ut mot regn, kyla och vind. Inte bara du, utan också din trädgård måste förmodligen vänja dig här. Är många pölar på din terrass, kala fläckar i gräsmattan eller slappbeläggning kända tecken i din trädgård efter dåligt väder? Det finns en god chans att underytan eller dräneringen är den skyldige. Lyckligtvis är dessa problem enkla att fixa! I den här bloggen tillhandahåller vi lösningen så du kan kontrollera översvämningar en gång för alla.

Orsak till vattenstoppning

Trädgårdarna i Stockholm har förändrats mycket under de senaste decennierna. Där majoriteten av hushållen brukade välja en enkel gräsmatta, är nu beläggningen av trädgården populär. Många väljer detta eftersom det är lätt att underhålla. Speciellt i kombination med bra dränering! Har du ingen dränering eller fungerar det dåligt? Då kommer du antagligen snart att möta besvär. Detta beror på att överskottet av vatten från regn inte kan bearbetas ordentligt.

Tips för att minska vattendrag

Det finns flera alternativ för att begränsa eller till och med helt förhindra detta problem. Vi ger dig några tips för att minska vattendrag i din trädgård eller på din terrass:
Ju fler växter och träd, desto bättre. Dessa absorberar regnvatten, vilket orsakar en minskande olägenhet.
Placera en regnfat. Detta orsakar inte bara mindre olägenhet, utan du sparar också mycket regnvatten för grönska i din trädgård.
Ge höjdskillnader. Med höjdskillnader i din trädgård eller på din terrass, ger du vattnet en plats att rinna och så småningom sjunka bort.
Är du helt klar med det och vill bli av med detta problem helt? Vattenrännor är lösningen! Genom att installera rännor drar du nytta av optimal dränering och översvämningar är definitivt något som inte kommer att störa dig igen.

Vattenrännor

Med vattenrännor leder du regnvattnet till en plats där det kan bli grundvatten och inte till avloppet. Förutom att du inte längre besväras av överskottet av vatten, har rännor också flera fördelar. På det här sättet är du miljövänlig, det är hälsosammare för din trädgård och den gröna insättningen på trottoaren minskar avsevärt.

Är du intresserad av vattenrännor till din trädgård / terrass eller vill du bara veta mer om det? Vi har ett trevligt sortiment inom innovativa vattenkanaler och komponenter. Kontakta oss för att få mer information om hur vi kan planera dräneringen i ditt hem i Stockholm.