Kapa dräneringsrör

Du kan enkelt förlänga dräneringsrör med en klickhylsa. Vid konstruktion av ett nytt dräneringssystem är det ofta också nödvändigt att skräddarsy ett dräneringsrör. Dräneringsrör finns i olika längder, men chansen att du omedelbart kommer ut med bara montering och mätning är liten. Därför hittar du på denna bloggsida en förklaring av det bästa sättet att skräddarsy ett dräneringsrör utan läckage eller andra besvär.

Specialanpassat dräneringsrör

I princip räcker det med en bra handsåg för att skräddarsy ditt dräneringsrör. Även om denna uppgift inte är särskilt svår, rekommenderar vi att du gör en tydlig plan i förväg för att bortskaffa ditt grundvatten. På vår omfattande sida om konstruktion av ett dräneringssystem hittar du användbara råd och tips som du kan dra nytta av. När du har utarbetat din skiss ordentligt, begränsa antalet dräneringsrör du behöver klippa till storlek. Du behöver inte instruktioner för sågning av dräneringsrör utan hölje. Detta kommer att vara annorlunda om du har valt ett skal gjord av kokosnöt, PP460 eller PP750.

Såg dräneringsröret

Som nämnts är såg av dräneringsrör ett mycket enkelt jobb. Tänk dock på att rör finns i alla våra olika varianter.

Vid kapning av dräneringsrören med ett hölje av kokosnöt, PP460 eller PP750, kan höljet lossna. Skåpet är ett filter som förhindrar tilltäppning genom att filtrera bort jordpartiklar, med möjlig tilltäppning som resultat. Detta problem kan lätt övervinnas genom att använda dräneringstejp. Du lindar detta runt den punkt där du vill klippa dräneringsslangen. Se till att du gör detta över en bredd på 11 till 16 cm så att höljet förblir ordentligt fästat, även efter förkortning.

Anslut dräneringsröret

Dräneringstejpen har god vidhäftning till alla typer av dräneringshus. Efter sågning kan du enkelt ansluta olika dräneringsbeslag till dräneringsröret. För detta använder du bilagor som du bara klickar med ett praktiskt klicksystem. Tejpen håller koknötslagret eller höljet på plats utan problem. Har du några frågor om att anpassa ditt dräneringsrör och ansluta det till andra delar av dräneringssystemet? Vår kundtjänst ger dig gärna råd!

Stäng avloppsröret

Det finns flera sätt att stänga ett dräneringsrör. För att förhindra att grundvattnet läcker ut är ett tätningslock för dränering en utmärkt lösning. Dessa kan också enkelt säkras med ett klicksystem. Att installera ett ändrör är det bästa sättet att säkerställa att det insamlade vattnet slutligen dräneras till en brunn eller dike. Du kan också helt enkelt klicka på detta praktiska tillbehör på plats. Vi önskar dig lycka till med ditt jobb och ger dig gärna lämpliga råd om du vill.

Om du vill ha hjälp med installation eller om du bara behöver råd om din dränering så kan du självklart kontakta våra specialister i Stockholm.