Dräneringskanaler

Dräneringskanaler | Användningsområdena för en ACO-kanal

Dräneringskanaler möter var och en av oss varje dag på olika platser och i olika design. För det mesta märker du inte dem. Men om de saknades skulle uppfart och trottoarer, terrasser och gårdar eller till och med shoppingområden och flygplatser vara under vatten under kraftigt regn. Trots dess iögonfallande utseende har dräneringskanalen en stor effekt. Den här artikeln visar i vilka områden i huset och trädgården en ränna för dränering är praktisk och nödvändig.

Strukturen och egenskaperna hos en ACO-rännan

Som framgår av beskrivningen är det en rännformad komponent. Dräneringskanaler påminner om halverade rör, som är tillverkade av olika material och är lämpliga för tung lastkorsning eller för hushållsbruk, beroende på lastklass. För att undvika olyckor och fall stängs kanalen med ett vattengenomsläppligt ark. Plast- och rostfria kanaler är särskilt populära och kännetecknas av ett bra pris / prestanda-förhållande. Byggare vet att en terrass med liten lutning aldrig byggs och aldrig byggs i skala. En dräneringskanal är emellertid en praktisk och effektiv lösning för att dränera vattnet från terrassgolvet och förhindra undersköljning. Detsamma gäller för innergården och under grindarna.

Vilka dräneringskanaler är lämpliga för privat installation?

Om du vill säkerställa torrhet på din fastighet, till exempel på terrassen eller i uppfarten, kan du använda en dräneringskanal. På grund av det låga installationsdjupet kan det också eftermonteras. Det är viktigt att ACO-kanalen läggs i samma höjd som golvbeläggningen. Om den överlever skapas en resorisk. Om det är djupare än golvet, resulterar detta i ett oärligt utseende och också risken att snubbla.

Om du letar efter dräneringskanaler för din privata fastighet är ACO-kanaler av rostfritt stål en bra lösning för alla områden. Du kan klara dig utan betong och betongkompositer i privat installation, förutsatt att du inte kör tunga belastningar som traktorer över din gård. Den övre gränsen ges för dräneringskanaler i form av lastklass. I grund och botten skiljer sig dräneringskanalerna mer beroende på tillämpningsområdet. Du kan använda kanalerna samt boxkanaler i tvättstugor, i hygienområdet och på uteplatser. Inuti används tunna rutnät för täckning. I händelse av tung inspektion eller att köra över med bil, är korsstängning, även tillverkad av rostfritt stål, nödvändig.

Olika versioner för olika användningsområden

Varför behöver du egentligen en dräneringskanal? Du kan verkligen uppnå samma funktion med ett halvt rör som du släpper ner i marken med en lutning till dräneringskanalen. Men en upptäckt ränna medför en hög risk för olyckor. Vidare måste du förvänta dig att rännan kommer att röra sig från sin vanliga väg i händelse av frost eller kraftigt mjuk mark och kommer att höjas eller sänkas.

Om du väljer en högkvalitativ dräneringskanal och installerar den professionellt finns det ingen risk och kanalen gör sitt avsedda jobb utan problem. Versioner med maskgitter eller med en galvaniserad stål galler används oftast. Beroende på önskat installationsdjup kan kanalerna själva väljas i platt eller helt halvcirkulärform. Plana dräneringskanaler är särskilt lämpliga för användning på terrassen. Tappa över överskottet regnvatten och förhindra att det tränger igenom murverket i ditt hus eller gör terrassgolvet hal. För att få dig ur huset och hemmet med torra fötter finns det en dräneringskanal vid innergårdsingången. Särskilt om du använder ett garage som är lägre än gatan, bör du installera dränering på toppen av din fastighet och undvika att regnet från gatan och trottoaren rinner rakt in i ditt garage.

Blev det mycket? Kontakta oss som din dräneringsfirma i Stockholm så förklara vi mer.